Üniversite Diploması Gerektirmeyen Yüksek Maaşlı 11 Meslek

Bugün bazılarınızın buna ihtiyacı olduğunu düşünerek, üniversite diploması gerektirmeyen ancak çok iyi maaş alan bazı meslekleri araştırdık. Bu işleri almak için bir dahi olmanıza, tonlarca saat harcamanıza ve uzun saatler çalışmanıza gerek yok. Bu mesleklerden bazıları, yalnızca kendi başınıza alabileceğiniz temel beceri ve bilgileri gerektirir. Biraz eğitim, uygulama ve araştırma ile kendinizi çok iyi maaşlı bir iş bulursunuz. İşte başlıyoruz, burada bir derece tamamlamak ve yüksek maaş almak zorunda olmadığınız 11 iş var. Hemen şimdi başlayabilirsiniz.

Ayrıca İlgili Çekebilir: “Önümüzdeki 20 Yılda En Dikkat Çekecek Meslekler

1-Özel Dedektif

Özel Dedektif, ileri düzeyde gözlem becerileri ve büyük araştırma içgüdüleri gerektirir. Yetenekli müfettişler yalancıları ve sahtekarları sadece vücut dillerini gözlemleyerek tespit edebilirler. Soruşturmalar, şüphelileri sorgulamayı, tanıklarla görüşmeyi, çevreden bilgi toplamayı veya suç teşkil eden suistimal veya delillerin kötüye kullanılması gibi bir olayın ayrıntılarını tespit etmek için gözetleme kasetlerini incelemeyi içerebilir. Belirli bir suçu işleyen suçlunun türünü özelliklerine ve yaşam tarzına göre sınıflandırmaya çalışan suçlu profili çıkarma da popüler bir tespit yaklaşımıdır. İş genellikle matematik ve bilgisayar bilimlerinde kapsamlı bir arka plan gerektirir. İşverenler, işletme yönetimi veya ceza adaleti alanında bir önlisans derecesi veya daha yüksek bir dereceye ihtiyaç duyar. Bazı eyaletler, başvuru sahiplerinden işe alınmadan önce özel dedektif veya güvenlik görevlisi olarak lisans almalarını ister. İş ayrıca yüksek riskli faaliyetlerin araştırılması sırasında fiziksel dayanıklılık, çeviklik ve keskinlik gerektirir; gözetim için araçlara erişim; ve gerektiğinde kimliğini gizleme yeteneği.

2-Mahkeme Muhabiri

Bir mahkeme muhabiri, endüstri ve bu olaylara katılanlar adına mahkeme işlemlerini dinleyen bir kişidir. Dava bireyler, kuruluşlar veya hükümetler arasında devam ediyor olabilir. Mahkeme muhabiri, her tuş vuruşu için özel stenografi sembolleri kullanan standart olmayan klavyelere sahip özel stenotip makineleri kullanarak davayı kaydeder. Mahkeme muhabirleri ayrıca mahkeme salonu ortamında çok hızlı, doğru ve okunaklı bir şekilde yazmalıdır. Tanıklığı gerçek zamanlı olarak kaydettikten sonra, daha sonra avukat tarafından incelenecek ve daha sonra olayda orijinal olarak bulunmayan diğer kişiler tarafından incelenmek üzere yayınlanacak olan tüm tanıklıkların bir dökümünü hazırlarlar.

3-Ressam

Ressamlar, iş yerlerinin duvarlarının rengini ve görünümünü korumaktan sorumludur. Görevleri, duvarları farklı renklerle boyamak, dekorasyon alanlarının ana hatlarını çizmek ve tüm boyama işlerinin iyi yapıldığından emin olmaktır. Bu, hızlı bir ortamda baskı altında çalışabilmeleri ve aynı anda birden fazla görevi iyi bir şekilde tamamlayabilmeleri gerektiği anlamına gelir.

4-Yemekhane Görevlisi

Yemekhane görevlisi, yemekhane veya lokanta tesislerinde veya diğer yemek hizmeti işletmelerinde yiyecek ve içecek servisi yapmak için ücret alan bir çalışandır. Müşterilere bir menüde bulunan çeşitli seçenekler hakkında bilgi sağlamaktan da sorumlu olabilirler. Ayrıca işletme envanterinden yiyecek ve içecek talep eden müşterilerden ödeme kabul etme gibi kasiyer görevlerini de yerine getirmeleri beklenebilir.

5-Fotoğrafçı

Fotoğrafçı işleri stüdyolar, okullar, etkinlikler ve ticaret gibi çeşitli kurumlarda mevcuttur. Bu işler genellikle ürünlerin veya yerlerin reklamını yapmaya yardımcı olan fotoğraflar çekmeyi gerektirir. İşin niteliğine bağlı olarak, bir fotoğrafçının belirli beceri ve niteliklere sahip olması gerekebilir. Örneğin, profesyonel fotoğrafçı olarak çalışanların fotoğraf konusunda resmi eğitim almış olmaları gerekebilir. Ek olarak, hassas fotoğrafların veya özel kamera ekipmanlarının işlenmesiyle ilgili belirli endüstri gereksinimlerini de karşılamaları gerekebilir.

6-Aşçı

Bir restoranda aşçı çalışıyorsa, işletmenin müşterisi için yemek hazırlamaktan sorumlu kişiler olduğunu varsaymak mantıklıdır. Bu kişilerin düzenli olarak yemek pişirmek, bulaşık ve mutfak eşyaları yıkamak, mutfakta kendilerine ayrılan alanı temizlemek gibi çeşitli mutfak işlerini yapmaları gerekmektedir. Aşçılar tarafından sıklıkla gerçekleştirilen diğer görevler arasında müşterilerden sipariş almak, müşteriler için masalarda yemek hazırlamak, hazırlanmasına doğrudan katılımları nedeniyle yemeklerin pişirme hattındaki sıcaklıklarını izlemek ve belirli yemeklerin hazırlanmasında taze malzemelerin kullanılmasını sağlamak yer alır.

7-Kuaför

Kuaförler, saç kesme ve müşterinin beğenisine göre şekillendirme gibi saçla ilgili tüm hizmetlerden sorumludur. Buna ek olarak, saç kesim işleminde kullanılan aynaları ve çeşitli aletleri temizleyerek salonlarının hijyenini sağlamaktan da sorumludurlar.

8-Kişisel Hijyen

Kişisel hijyen, herhangi bir yemek servisi kuruluşunun başarısı için çok önemli bir faktördür. Yemek servisi endüstrisinde çalışan ve yemek pişirmek, işlemek veya yemek servisinden sorumlu kişiler her zaman kabul edilebilir bir kişisel hijyen düzeyi sağlamalıdır. Bu, yalnızca yiyecekleri hazırlamadan ve işlemeden önce ellerini yıkamayı değil, aynı zamanda 140 dereceye kadar sıcaklıkta düzenli olarak yıkanan ve ağartıcı bir solüsyonda sterilize edilen temiz üniformaların yanı sıra temiz ve bakımlı saçların korunmasını da içerir. kontaminasyon riski oluşturmaz. Ayrıca yemek hizmeti veren işletmelerde hastalıkların yayılmasını önlemek için takıların çıkarılması, saç filesi ve diğer koruyucu ekipmanların kullanılması da gereklidir.

9-Hizmet İşçisi

Yemek hizmeti sektöründe çalışan bireylerin, iş görevlerinin tüm yönlerini güvenli bir şekilde yerine getirebilmeleri için elektrik ve temel sıhhi tesisat hakkında temel bilgilere sahip olmaları önemlidir. Bu, restoranlar ve diğer yemek hizmeti kuruluşları gibi birçok ortamda düzenli olarak kullanılan mutfak aletleri gibi ev ürünlerinin çalıştırılmasını ve gerektiğinde bu aletlerin onarılmasını veya değiştirilmesini içerir.

10-Yıkama, Sanitasyon ve Tesis Bakım Çalışanı

Bir yemek servisi işyeri, müşterilerin sadece yemek yediği bir yer değil, aynı zamanda kendilerinden sonra temizlik yaptıkları bir yerdir. Yemek servisi yapılan işyerinin masa, sandalye, zemin, banyo, buzdolabı, bulaşık makinesi ve işletmedeki diğer ekipmanların temizliğinden yıkama ve sanitasyon çalışanları sorumludur. Ek olarak, iş yerlerinin genel görünümünü korumaktan da sorumludurlar. Bu kişiler, bir yemek servisi ortamının farklı alanlarını temizlemek için kullanılan kimyasallara aşina olmalı ve sağlıksız kimyasallara maruz kalma nedeniyle yaralanma veya hastalığı önlemek için bir kuruluşun belirli alanlarını temizlerken koruyucu giysilerin nasıl düzgün şekilde kullanılacağı gibi güvenlik önlemlerinin farkında olmalıdır .

11-Barmen

Barmen, alkollü içeceklerin servis edildiği bir bar veya otel ortamında çalışan bir kişidir. Sorumlulukları arasında müşterilere hizmet vermek, içecekleri belirli yönergelere göre hazırlamak ve tüketici için farklı alkollü içecekleri karıştırmak yer alır. Alkolün güvenli olmayan şekilde karıştırılması, alkol yanıcı bir sıvı olduğu için kazalara ve yaralanmalara ve ayrıca bir dizi hastalığa neden olabilir. Bu nedenle, bu ortamda çalışan bireylerin, ürünlerinin tüketimi yoluyla çevrelerindeki diğerlerini nasıl etkileyebileceğini ve farklı türde alkollü içecekler sunarken uygun miktarda ürün sunmanın ciddiyetini anlamaları önemlidir.

Yorum yapın