Havacılık Yönetimi Maaş ve Havacılık Yönetimi Nasıl Bir Bölüm içeriğinde hava taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaların Havacılık Yönetimi departmanında çalışan personellerine daha yakından bakacağız.
Hava taşımacılığı sektöründe, firmalar, pazarlama; maliye, reklam veya finans gibi alanlarda operasyonları yönetebilmek amacıyla departman çalıştırmaktadır. Bu departman kontrolle birlikte yapılan işlerin güvenliğini de sağlamaya çalışmaktadır. Dolayısıyla aldıkları maaşlar, çalışma saatleri, ve iş koşulları oldukça farklıdır. Havacılık sektöründe oldukça önemli olan Havacılık Yönetimi mesleğine daha yakından bakalım.
İçeriğimize geçmeden önce DFDS personelinin de ne kadar maaş aldığını merak ediyorsanız DFDS Maaşları içeriğimize de göz atabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Nedir?
Havacılık Yönetimi, hava taşımacılığı (Havayolu) sektöründe apron görevlisi olarak çalışacak personel yetiştirmek üzere kurulan lisans bölümü olmak üzere firmaların reklam, finans, maliye ve pazarlama gibi operasyonlarında kontrol ve güvenliği sağlamak üzere görev yapan bir birime denir.
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünün Ingilizce dilindeki karşılığı olan “Aviation Management” kelimesinden türemiştir: 4 yıllık ve 2 yıllık eğitimleri bulunmaktadır. Bölüm genel itibariyle havacılık işletmelerine pazarlama; muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite, emniyet yönetimi gibi işlevsel alt bölümlerinde çalışabilecek nitelikte insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlar. Personelin etkinlik ve yetkinlik konusunda eğitilmesiyle birlikte tüm havacılık faaliyetlerinde nitelikli personelin istihdam edilmesini hedefler.
Havacılık Yönetimi Ne İş Yapar?
Havaalanlarında görev yapan Havacılık Yönetimi mezunları, hava taşımacılığının günden güne artan önemi nedeniyle hızla büyüyen bir sektörün parçası olarak görev yapmaktadırlar. Hava taşımacılığında gereken faydayı sağlayabilmek amacıyla havacılık sistemlerinin güvenli, etkin ve verimli çalışabilmesini sağlarlar. Yoğun ve ileti teknolojinin kullanıldığı havacılık sektöründe “emniyet prensibi” öncelikli olarak kabul edilir.
Havacılık Yönetimi Okuyan, havayolu işletmelerinde filo pazarlama uzmanı, gelir yönetimi uzmanı, ekip planlama uzmanı, apron görevlisi, istasyon müdürü ve uçuş hareket uzmanı olur. Havaalanı işletmeleri, terminal işletmeleri, yer hizmetleri kuruluşları, hava kargo kuruluşları, havacılık otoriteleri ve genel havacılık kuruluşları bünyesinde çalışırlar.
Havacılık Yönetimi Maaş 2024
Havacılık Yönetimi Maaş içerisinde çalıştığı yer, statü ve saatlere değişmekle birlikte yaklaşık 25.958,80 TL ila 35.769 TL arasında maaş almaktadırlar. Özel ve kamu sektöründe çalışmasına bağlı olarak maaşlar değişkenlik göstermektedir ancak en düşük olarak asgari ücret üzerinden maaş almaktadırlar. Tecrübe ve çalıştığı işletme gibi pek çok değişkene bağlı olarak maaşlarda farklılıklar görülmektedir.
Subaylık mesleğine ilgi duyuyorsanız Subay Maaşı içeriğimize de göz atarak maaşları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Maaşı kıdem, tecrübe ve statüye göre değişmekle birlikte en düşük maaş 25.958,80 TL, ortalama maaş 29.257 TL en yüksek maaş ise 35.769 TL‘dir. Havacılık Yönetimi Mezunu Pilotaj Eğitimi alabilir: yardımcı pilot görevine geçerek en düşük 42.752 TL ila 64.369 TL arasında maaş alarak pilot olabilir.
Ayrıca bir bankada müdür olarak çalışanların maaşlarını merak ediyorsanız Banka Müdürü Maaşı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Nasıl Bir Bölüm?
Havacılık Yönetimi, havalimanı giriş kartı alınmasına engel olmayacak adli sicil kaydı, arşivi ve mesleği icra etmesine engel olmayacak sağlık sorunun bulunmadığına dair bir belge alınması halinde okunabilmektedir. Dersler ağırlıklı olarak işletme ve iktisat bölümünün aldığı dersler ile doğru orantılıdır. Havacılık ile ilgili dersler de bulunsa da ağırlıklı olarak sayısal branşların derslerini görürler.
Branşın gerek 4 yıllık bölümü gerekse de 2 yıllık olarak ön lisans bölümü bulunmaktadır ve iş olanakları doğal olarak lisans bölüm mezunlarının daha fazladır. Havacılık Yönetimi içerisinde ingilizce şarttır ve kişinin hali hazırda YDS gibi sınavlardan puanı yoksa mecburi hazırlık okur.
Ayrıca sağlık çalışanları arasında en fazla merak edilen ATT için Paramedik özel üniversite fiyatları içeriğimize göz atabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Bölümü Önü Açık Mı?
Havacılık Yönetimi Bölümü, son dönemlerde oldukça fazla yatırım alan havacılık sektöründe hizmet vermektedir ve ilerleyen yıllarda hava taşımacılığının öneminin daha çok artacağı düşünülürse önü açık bir bölüm olduğu anlaşılabilir. Hava taşımacılığı sektöründe kalifiye eleman eksikliği her dönem kendisini göstermektedir ve havacılık yönetimi ise bu eksikliği gidermek üzerine kurulmuş bir bölümdür.
Bölümden mezun olanların, kendisini geliştirmesi halinde, çok yüksek maaşlara rahat çalışma şartları içerisinde ulaştığı bilinmektedir.
Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilir ve aşağıdaki bağlantılardan benzer içeriklerimize göz atabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Maaş içeriğinde hava taşımacılığında çok önemli görevleri bulunan Havacılık Yönetimi üzerine değerlendirmeler ve maaş incelemesi yapılmıştır.