DFDS Maaşları ve DFDS Denizcilik Maaşları, Danimarka merkezli en büyük denizcilik şirketinin çalışanlarına ödediği aylık ve yıllık ücretleri inceleyeceğiz. DFDS Açılımı, “Det Forenede Dampskibs-Selskab” (Birleşik Buharlı Gemi Şirketi)’dir ve DFDS Danimarkalı bir denizcilik grubuna aittir.
DFDS Nedir?
DFDS veya başka bir deyişle Det Forenede Dampskibs-Selskab, 1866 tarihinde kurulan Danimarka merkezli bir denizcilik, nakliye ve lojistik şirketine denir. Geniş bir filoya sahip olan DFDS, birçok ülkede liman ve ofislerle hizmet verir. Avrupa genelindeki denizcilik faaliyetleriyle, taşımacılık sektöründe önemli bir oyuncu olmuştur.
Danimarka merkezli bir denizcilik şirketi olan DFDS’in faaliyet alanları.
- Ro-Ro (Roll-on/Roll-off) Taşımacılığı: Bu tür taşımacılıkta, yük taşımacılığı için gemilere yüklenen araçlar, gemiye rahatça sürülüp indirilebilir.
- Feribot Hizmetleri: DFDS, kısa mesafeli deniz geçişlerini sağlayan feribot seferleri düzenler. Bu hizmet özellikle Avrupa’daki birçok liman şehri ve adalar arasında popülerdir.
- Lojistik ve Taşımacılık: DFDS, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığını entegre eden lojistik çözümleri sunar.
- Kruvaziyer Turizmi: Şirket, yolcu gemileri aracılığıyla kruvaziyer turları düzenler ve deniz yolculuğuyla turistik destinasyonları birleştirir.
Yukarıdaki faaliyet alanlarına göre çalışanlarına ödeme yapan bu şirket, oldukça yüksek meblağlarda personel çalıştırmaktadır.
DFDS Denizcilik Ne İş Yapar?
DFDS Denizcilik, Avrupa’nın en köklü ve büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden biridir. Kökeni 19. yüzyılın sonlarına dayanan şirket, yıllar içinde genişleyerek kara ve deniz lojistiğinde önemli bir rol oynamıştır. 1866 yılında Danimarka’da kurulan DFDS, Det Forenede Dampskibs-Selskab olarak adlandırılmış ve o dönemdeki nakliye birleşmelerinden meydana gelmiştir.
Şirket deniz taşımacılığının öncüleri olmakla birlikte;
- Ro-Ro taşımacılığı,
- Kısa mesafeli feribot hizmeti,
- Lojistik ve taşımacılık,
- Kruvaziyer turizmi işleri yapar.
Geniş operasyon ağı ve çeşitli taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’da denizcilik sektörünün öncülerinden biri olan DFDS, müşteri odaklı hizmet anlayışı ve yüksek kaliteli operasyonlarıyla ticaretin ve turizmin gelişimine katkı sağlamaktadır.

DFDS Maaşları 2024
DFDS Maaşları noktasında, DFDS’nin Türkiye’de 21 adet Ro-Ro gemisi bulunmakla birlikte personellerine dolar bazında $4.299 ila $6.799 ödeme yapar. Türk Lirasına göre yaklaşık 110.000 TL maaş ile çalışan bu personeller, şirket içerisinde bulunduğu statüye göre maaşları artabilir veya azalabilir.
DFDS içerisinde çalışan personellerin statüleri ve aldıkları maaşları.
Gemi Kaptanı Maaşı | 6.799$ |
Mühendis Maaşı | 4.299$ |
Zabit Maaşı | 2250$ |
Aşçı Maaşı | 1400$ |
Reis Maaşı | 1400$ |
Yağcı Maaşı | 1250$ |
Usta Gemici Maaşı | 1250$ |
Sağlık çalışanları arasında özel bir yeri olan ATT için Paramedik özel üniversite fiyatları içeriğimize göz atabilirsiniz.
DFDS Stajyer Maaşı
DFDS gibi büyük şirketler, stajyerlere değer verir ve onlara kariyerlerinde ilerlemeleri için fırsatlar sunarlar. Stajyerler, iş dünyasının iç çalışmasını deneyimlemek, becerilerini geliştirmek ve uygulamalı öğrenme imkanları elde etmek için staj programlarına katılırlar.
Stajyer maaşları genellikle stajın uzunluğu, staj yeri, stajyerin çalıştığı bölüm ve şirketin politikalarına bağlı olarak değişir. Bazı stajyerler, yalnızca stajları için tazminat alırken, bazıları daha rekabetçi bir maaşa sahip olabilirler.
DFDS Stajyer Maaşı, $750-900 arasında aylık sözleşme üzerine ödenir ve stajyer alımı genellikle yaz ayları ile sınırlıdır.

DFDS Denizcilik Maaşları
Denizcilik sektöründe çalışanlar, genellikle yaptıkları işin tehlikeli ve zorlayıcı doğasını göz önünde bulundurarak, diğer sektörlere göre daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, denizcilik şirketleri, denizcilik konusunda uzmanlaşmış ve nitelikli personel bulma ihtiyacını karşılamak için rekabetçi ücretler ve avantajlar sunmaya çalışırlar.
DFDS Denizcilik Maaşları kapsamında, gemi kaptanı $6.799; Mühendis $4.299 ve Zabit Maaşı $2.250 olarak ödenir. DFDS gibi büyük ve köklü bir denizcilik şirketi, çalışanlarına çeşitli kariyer fırsatları ve avantajlar sağlama konusunda çaba sarf eder.
Bu avantajlar, sağlık sigortası, emeklilik planları, eğitim fırsatları, konaklama ve yemek imkanları gibi çeşitli yan hakları içerebilir.
DFDS ile ilgili sık sorulan sorular bölümünü okuyarak merak ettikleriniz konusunda hızlı cevap alabilirsiniz.
Beyaz Finans ekibinin maaş incelemeleri ve blog yazılarını;
- Havacılık Yönetimi Maaş,
- Banka Müdürü Maaşı
- 1 Saatte Para Kazanma Yolları,
- E-Ticaret Nasıl Yapılır bağlantılarından okuyabilirsiniz.
Sonuç olarak, DFDS Maaşları içeriğimizde, çalışan ve personel ücretlerine değinildi.