Amazon Nedir? Amazon Private Label Nedir?

Amazon Nedir?; Amazon, 5 Temmuz 1994 yılında Amerika’da hizmet vermeye başlayan Amazon adını dünyanın en büyük nehri olan Amazon’dan almıştır, her çeşit ürünün internet sitesi üzerinden müşterilere ulaştırılmasını sağlayan bir sistemdir.

Ayrıca bu konuyu okuyanlar, “Amazon Mağaza Nedir? – Amazon Mağaza Açma” içeriğini de okudu!

Dünyanın en büyük beş şirketlerinden biri olan Amazon’un, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İrlanda, Fransa, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, Türkiye, Hollanda, Avusturalya, Brezilya, Japonya, Çin, Hindistan ve Meksika’da alışveriş siteleri bulunmaktadır. Amazon sitesi kurulduğu ilk yıllarda kitap satışı yapmaktaydı. Daha sonra zamanla gelişerek bugünkü halini almıştır. Günümüzde Amazon, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunları, elektronik cihazlar, aksesuar, mobilya ve pek çok farklı türde ürün satışı yapmaktadır.

Amazon Private Label Nedir?

Bir şirket veya perakendeciler tarafından üretilip marka haline getirilen ürünlere Private Label adı verilmektedir. Private Label ürünlerinden elde edilen karın büyük bir kısmını perakendeciler ve tedarik şirketleri almaktadır. Günümüzde Private Label kullanımının yaygın olduğu ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Çin’dir. Amazon Private Label ise Amazon üzerinden pazarlanan ürünler için marka oluşturulması ve bu marka ürünlerinin tedarikçiler vasıtasıyla müşterilerle buluşturulmasıdır.

Private Label ürünlerinin geliştirilmesi, lansmanı, pazarlanması ve müşterilere ulaştırılması perakendecilerin görevleri arasındadır. Private Label ürünleri, kaliteli ürünlere en yakın olan ürünler arasından seçilmektedir. Buradaki amaç ise kaliteli ürün üretimi sağlarken maliyeti önemli ölçüde azaltmaktır. Bu ürünlere örnek göstermek gerekirse ülkemizde bulunan BİM, A101 gibi marketler, müşterilere uygun fiyat avantajı sağlarken bir yandan da kaliteli markalara yakın ürünler üretmektedir. A101 ve BİM gibi marketlerin ürettikleri Private Label ürünlerin ekonomik ve kaliteli olması, ürünlere olan talebin artmasını sağlamaktadır.

E-ticaretin tüm dünyada yaygınlaşması ile pek çok ticaret platformları, Private Label ürünlerini piyasaya sunmaktadır. Bu platformların başında ise Amazon gelmektedir. Private Label ürünleri çok fazla talep gördüğünden hem müşteri kitlesini artırmakta hem de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerin müşterilerle buluşmasını sağlamaktadır. Private Labelin getirisi yüksek olduğundan e-ticarette en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir.

Amazon NedirPin
Amazon Nedir

Amazon Dropshipping Nedir?

Dropshipping, e-ticaret üzerinden ürün satışı yapanların en sık kullandığı yöntemlerden biridir. Stoksuz e-ticaret anlamına gelen dropshipping, satışı yapılacak ürünlerin tedarikçi firma üzerinden müşterilere ulaştırılmasıdır. Ürünlerini saklayacak deposu bulunmayan veya maliyetini fazla bulunan satıcılar, dropshipping yöntemini tercih etmektedir. Amazon dropshipping, ürünlerini Amazon üzerinden satışa çıkaran kişi veya firmaların müşterileri tedarikçiye yönlendirip ürünleri satmasıdır. Amazon ürünlerinden satın almak isteyen müşterilere ürünler, tedarikçi tarafından gönderilmektedir.

Ayrıca Oku: “Amazon FBA Nedir?

Amazon’da dropshipping’in başarılı olabilmesi için en popüler ürünlerin modası geçmeden satışa sunulması gerekir. Bunun için satıcılar, ürün yorumlarına bakarak fikir edinebilmektedir. Bu yorumlarda müşterilerin en çok beğendiği veya beğenmediği ürünler kolayca öğrenilebilmektedir.

Amazon Arbitrage Nedir?

Arbitrage, mağazalarda yapılan indirimlerin değerlendirilmesi ve satın alınan ürünlerin Amazon üzerinden satışa sunulmasıdır. Amazon arbitrage yöntemi, ürünlerini uygun fiyata tedarik etmek isteyen satıcılar arasında yaygın bir uygulamadır. Arbitrage yöntemi, iki şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki, online mağazalar gezilerek indirimli ürün alınması (online arbitrage), diğeri ise dış dünyadaki mağazalar gezilerek indirimli ürün alınmasıdır. (Retail arbitrage)

Amazon arbitrage, en risksiz yöntemlerden biridir. Satışlardan istenilen başarının elde edilebilmesi için kur farkının göz önünde bulundurulması gerekir. Arbitrage işleminde sadece ülke içerisinde değil yurtdışından da ürün alım satımı yapılmaktadır. Böylece yurtdışından uygun fiyata alınan ürünler, ülkemizde kur farkının olması nedeniyle daha pahalı bir şekilde satılabilmektedir. Amazon arbitrage ile ürünlerini pazarlamak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer şey ise işlemlerin maliyetidir. Bu maliyet göz önünde bulundurulmaz satıcı zarar edebilmektedir.

Yorum yapın